اینترنت اشیا

iot


 Internet Of Things 

معرفی اینترنت اشیا iot

پس از معرفی اینترنت پیشرفت و تحولات زیادی در پیرامون آن رخ داده است که مهمترین  ان اینترنت اشیا iot میباشد.

Iot به معنای ساده دستگاه های مختلف به هم مرتبط که به آن اشیا میگویند.

به واسطه اینترنت، به گونه ایی دستگاه ها، بدون تعامل انسان ها و کامپیوتر راه اندازی و متوقف میشوند.

در اینجا منظور از دستگاهها و اشیا هرچیز الکترونیکی و یا الکترومکانیکی میباشد که میتواند ماشین ظرفشویی،لامپها ، چراغ راهنمایی و رانندگی، موتور جت، قهوه ساز، تلفن همراه، موتورهای مته و….. باشد.

به طور معمول دستگاهها و اشیای متصل شده معمولا یک قسمتی از شبکه های بزرگ هستند. برای مثال دستگاههایی مانند چراغ راهنمارانندگی که به سایر دستگاههایی امنیتی مانند دوربین های cctv یا مداربسته  و گیت های اتوماتیک متصل شده است.

ارتباطات داخل شبکه iot یا اینترنت اشیا به صورت افراد به افراد، افراد به اشیا و اشیا به اشیا میباشد.

ایا واقعا اینترنت اشیا به اینترنت وابسته است؟

قطعا بله! اینترنت مانند کانالی عمل میکند که دستورات و اطلاعات را بین دستگاههای مختلف بهم پیوسته به  اشتراک میگذارد. به عبارت ساده تر یک لینک یا پیوندی بین دستگاههای مختلف است.

زمانی که به اینترنت متصل میشویم میتوانیم اطلاعاتی را بفرستیم یا دریافت کنیم و یا هردو. بنابراین ما دستگاهها را به ۳ صورت طبقه بندی میکنیم:

  • آنهایی که جمع آوری و ارسال اطلاعات میکنند.
  • انهایی که دریافت میکنند و عملیاتی روی ان اطلاعات انجام میدهند.
  • آنهایی که هم اطلاعات را جمع آوری میکنند هم ارسال میکنند هم گاهی اوقات قادر به دریافت اطلاعات و انجام عملیات از منابع دیگر باشند.

حال به توضیح هریک از موارد میپردازیم.

     1. دستگاههایی که اطلاعات را جمع آوری و ارسال میکنند

دستگاهها به طور معمول دارای سنسور یا حسگر میباشند. نمونه هایی از سنسور شامل سنسورهای رطوبت ، حسگر اندازه گیری درجه و دما، سنسور کیفیت هوا، حسگر روشنایی، سنسور های حرکتی و جنبشی و …. است.

سنسورها اطلاعات خام را جمع آوری میکند و  این ها را  در سیگنال ها و دستوراتی که به سمت گیرنده  برای رمزنگاری و انجام عملییات برروی آن ارسال میشود، رونویسی میکنند.

 2. دستگاههایی که اطلاعات را دریافت میکنند و عملیاتی روی آن انجام میدهند

برای هر مکانیسم یا ساختار یک کار باید دستورات و یا فرمانی  از جایی دریافت شود. ممکن است که دریافت کننده  این دستورات یک دستگاه پرینتر برای پرینت یک سند خاص باشد یا موتورهای دریافت کننده فرمان برای اغاز و پایان باشد.

گیرنده سیگنال ها و دستورات باید ساختارشان مبدل و رمزگشایی باشد که سیگنال ها را رمزگشایی کنند و همچنین آنها را برای کار و یا وظیفه خاصی که به  آنها  منظور شده است ترجمه و تفسیر میکنند.

 

    3. دستگاهایی که هر دوکاری که در بالا گفته شد را انجام میدهند.

در بیشتر موارد، اینترنت اشیا ، اشیا و مواردی قادر به به حمع اوری اطلاعات هستند و همچنین عملیاتی را روی آنها  بدون نیاز به تقویت شدن(انتقال مجدد به) آن با دستگاههای دیگر برای کار بر روری ان انجام می دهد.امروزه دستگاههایی  با میکروچیپها یا ریزتراشه‌ها ساخته شده اند که جاسازی سنسورها و گیرنده ها  در همان مکان ها را اسان کرده و دیگر نیازی به فضای بزرگتر برای جاسازی نیست.

مثال کاربردی

یک شرکتی میخواهد ردیاب‌های حرکتی (سنسورها)  داشته باشد و چراغ های خیابان  را در ورودی های اصلی نصب کند. این ورودی های اصلی ممکن ورودی یا گیت های اتوماتیک باشند که با دستگاه تشخیص چهره در ارتباط هستند.

زمانی که افراد نزدیک گیت ها و یا ورودی ها شوند ردیاب های حرکتی ، جنبش و حرکت را تشخیص داده و سیکنال هایی را سمت چراغ های خیابان میفرستند که این ها برای روشنایی برنامه ریزی شدند و به محض ارسال سیگنال  از ردیاب حرکتی روشن میشوند.

دستگاههای تشخیص چهره واقعی بودن  چهره و صورت افراد انالیز و بررسی میکنند اگر افراد قابل تشخیص هستند دستگاه تشخیص چهره سیگنالی سمت گیت و یا ورودی های اتوماتیک برای بازشدن ورودی و اجازه ورود آنها میفرستد .

کلام اخر

چرا IOT  اهمیت دارد؟

IOT این امکان را به مردم و کسب و کارها میدهد تا از تکنولوژی استفاده کنند. این کارایی انها را بهبود میبخشد زیرا باعث میشود که اتوماسیون های کاربردی و جدیدی را به ارمغان اورد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.